ສ່ວນປະສົມ ເຂົ້າຜັດກຸ້ງ
- ເຂົ້າງາມຫຸງໃຫ້ແຂງໜ້ອຍໜຶ່ງຕັກອອກພັກໄວ້ໃຫ້ເຢັນ 1 ຖ້ວຍ
- ຫອມຫັວໃຫຍ່ຫັ່ນເປັນສີ່ຫຼ່ຽມລູກເຕົ໋າ 2 ບ່ວງໂຕະ
- ໝາກເຂືອເທດ ຫັ່ນເປັນສີ່ຫຼ່ຽມລູກເຕົ໋າ 1 ບ່ວງໂຕະ
- ແຄລອດ ຫັ່ນເປັນສີ່ຫຼ່ຽມລູກເຕົ໋າ 1 ບ່ວງໂຕະ
- ກະທຽມກີບນ້ອຍສັບໃຫ້ລະອຽດ 1-2 ກີບ
- ໄຂ່ໄກ່ 1 ຟອງ
- ກຸ້ງຕົວນ້ອຍ 1/3 ຖ້ວຍ
- ຫອມຜັກຊີຊອຍ 1 ບ່ວງໂຕະ
- ນ້ຳມັນພືດ ½ ບ່ວງໂຕະ
- ເກືອ 1/8 ບ່ວງໂຕະ
- ນ້ຳຕານ ¼ ບ່ວງໂຕະ
- ນ້ຳມັນຫອຍ ½ ບ່ວງໂຕະ
- ຊອດປຸງລົດ 1/4 ບ່ວງໂຕະ
- ພິກໄທປົ່ນເລັກນ້ອຍ
ວິທີເຮັດ ເຂົ້າຜັດກຸ້ງ
- ຕັ້ງກະທະໃສ່ນ້ຳມັນພືດນ້ອຍໜຶ່ງດ້ວຍໄຟອ່ອນ ພໍຮ້ອນແລ້ວໃສ່ໄຂ່ລົງໄປແລ້ວຄົນໃຫ້ກະຈາຍເປັນແຜ່ນ
- ຈາກນັ້ນໃສ່ຫອມຫັວໃຫຍ່ ກະທຽມສັບ ແຄລອດແລະໝາກເຂືອເທດລົງໄປ ຜັດໃຫ້ໄດ້ກິ່ນຫອມຂອງຫັວຫອມແລ້ວຈຶ່ງໃສ່ກຸ້ງ ໃຫ້ຜັດຈົນກຸ້ງເກືອບສຸກແລ້ວຈຶ່ງໃສ່ເຂົ້າລົງໄປ
- ເລັ່ງເປັນໄຟໃຫ້ແຮງ ແລ້ວຜັດເຂົ້າ ແລະ ສ່ວນປະສົມໃຫ້ເຂົ້າກັນ
- ຈາກນັ້ນເປີດເປັນໄຟອ່ອນ ແລ້ວຈຶ່ງໃສ່ເຄື່ອງປຸງທຸກຢ່າງລົງໃສ່
- ເປີດໄຟໃຫ້ແຮງອີກເທື່ອໜຶ່ງແລ້ວຜັດຈົນເຂົ້າກັນດີ ປິດໄຟ ຕັກໃສ່ຈານໄວ້
ສ່ວນປະສົມ ໄຂ່ສຳລັບຫໍ່
- ໄຂ່ໄກ່ 2 ຟອງ
- ນົມສົດ 1 ບ່ວງໂຕະ
- ເກືອ
- ນ້ຳມັນພືດ 1 ບ່ວງໂຕະ
ວິທີເຮັດເຂົ້າຫໍ່ໄຂ່ (ສູດນີ້ສາມາດຫໍ່ໄດ້ 2 ຫໍ່)
- ຕີໄຂ່ ນົມ ແລະ ເກືອ ແຄລອດໃຫ້ເຂົ້າກັນ
- ຕັ້ງກະທະໃສ່ນ້ຳມັນ 1/2 ບ່ວງໂຕະດ້ວຍໄຟອ່ອນໃສ່ໄຂ່ເຄິ່ງທຳອິດລົງໄປ ຄ່ອຍໆໝຸນກະທະຈົນໄຂ່ແຜ່ເປັນແຜ່ນບາງ …ທີ່ສຳຄັນຄືຕ້ອງໃຊ້ໄຟອ່ອນໄຂ່ຈຶ່ງຈະເຫຼືອງງາມ ພໍໄຂ່ສຸກແລ້ວປິດໄຟ
- ຕັກເຂົ້າຜັດປະມານ 1/2 ຖ້ວຍ ໃສ່ສູນກາງ ແລ້ວພັບຂອບໄຂ່ຫໍ່ເຂົ້າໃຫ້ເປັນສີ່ຫຼ່ຽມ ກົດໃຫ້ໄຂ່ຢູ່ຕົວ ຈາກນັ້ນໃຊ້ຈານປິດກະທະເພື່ອຂວ່ຳໄຂ່ທີ່ຫໍ່ເຂົ້າຮຽບຮ້ອຍແລ້ວໃສ່ໃນຈານ
No comments:
Post a Comment