ເມນູຜັກຫວານຜັດກຸ້ງ
ສ່ວນປະສົມ
ຍອດຜັກຫວານ 150 ກຣາມ
ກຸ້ງສົດ 200 ກຣາມ
ກະທຽມ 5 ກີບ
ພຣິກຂີ້ໜູດວົນ 10 ເມັດ
ຊອດຫອຍນາງຣົມ 2 ບ່ວງໂຕະ
ນ້ຳຕານຊາຍ 1 ບ່ວງຊາ
ນ້ຳລ້າໆ 2 ບ່ວງໂຕະ
ນ້ຳມັນພືດສຳລັບຜັດ
ວິທີເຮັດ
1. ກຸ້ງສົດປອກເກັດຜ່າຫຼັງດຶງເສັ້ນດຳອອກ ແລ້ວລ້າງໃຫ້ສະອາດ
2. ຕຳໝາກເພັດຂີ້ໜູແລະກະທຽມໃຫ້ພໍແຫຼກ
3. ໃສ່ນ້ຳມັນພືດໃນກະທະຕັ້ງໄຟພໍຮ້ອນທຳມະດາແລ້ວໃສ່ກະທຽມ ແລະໝາກເພັດຂີ້ໜູ ແລ້ວຜັດໃຫ້ພໍຫອມຫຼັງຈາກນັ້ນໃສ່ກຸ້ງລົງໄປແລ້ວຜັດໂດຍໃຊ້ໄຟແຮງພໍກຸ້ງສຸກ ໃຫ້ປຸງລົດດ້ວຍຊອດຫອຍນາງຣົມ ນ້ຳຕານຊາຍ
4. ໃສ່ຜັກຫວານລົງຜັດໄວ ໆ ແລ້ວຕື່ມນ້ຳລ້າໆ ພໍສຸກ ຕັກໃສ່ຈານ
No comments:
Post a Comment