ຜັກຫວານຜັດກຸ້ງ

Breaking

Post Top Ad

Post Top Ad

Friday, October 13, 2017

ຜັກຫວານຜັດກຸ້ງ

ຜັກຫວານຜັດກຸ້ງ

ເມນູຜັກຫວານຜັດກຸ້ງ

ສ່ວນ​ປະສົມ​      
ຍອດ​ຜັກ​ຫວານ​     150 ກຣາມ​
ກຸ້ງ​ສົດ​               200 ກຣາມ​
ກະ​ທຽມ​            5 ກີບ​
ພຣິກ​ຂີ້​ໜູດ​ວົນ​     10 ເມັດ​
ຊອດ​ຫອຍ​ນາງ​ຣົມ​  2 ບ່ວງ​ໂຕະ​
ນ້ຳ​ຕານ​ຊາຍ​        1 ບ່ວງຊາ​
ນ້ຳ​ລ້າໆ    2 ບ່ວງໂຕະ​

ນ້ຳ​ມັນ​ພືດ​ສຳລັບ​ຜັດ​        

ວິທີ​ເຮັດ​
1. ກຸ້ງ​ສົດ​ປອກ​ເກັດ​ຜ່າ​ຫຼັງ​ດຶງ​ເສັ້ນ​ດຳ​ອອກ​ ແລ້ວລ້າງ​ໃຫ້​ສະ​ອາດ​
2. ຕຳໝາກເພັດ​ຂີ້​ໜູ​ແລະ​ກະ​ທຽມໃຫ້​ພໍ​ແຫຼກ​
3. ໃສ່​ນ້ຳ​ມັນ​ພືດ​ໃນ​ກະ​ທະ​ຕັ້ງ​ໄຟ​ພໍ​ຮ້ອນ​ທຳມະດາແລ້ວໃສ່​ກະ​ທຽມ​ ແລະ​ໝາກເພັດ​ຂີ້​ໜູ​ ແລ້ວຜັດໃຫ້​ພໍ​ຫອມ​ຫຼັງຈາກນັ້ນໃສ່​ກຸ້ງລົງໄປແລ້ວ​ຜັດ​ໂດຍ​ໃຊ້​ໄຟ​ແຮງ​ພໍ​ກຸ້ງ​ສຸກ​ ໃຫ້ປຸງ​ລົດ​ດ້ວຍ​ຊອດ​ຫອຍ​ນາງ​ຣົມ​ ນ້ຳ​ຕານ​ຊາຍ​
4. ໃສ່​ຜັກ​ຫວານ​ລົງ​ຜັດ​ໄວ​ ໆ​ ແລ້ວຕື່ມນ້ຳ​ລ້າໆ ພໍ​ສຸກ​ ຕັກ​ໃສ່​ຈານ​

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad