[ສູດອາຫານ]-ບາບີຄິວຊອດກະເພົາ |
|
1. ປະສົມຊອດເຫັດຫອມ (1) ນ້ຳປາ (1) ຊອດປຸງລົດ (1) ພິກໄທປົ່ນ ນຳສະໂພກໄກ່ ລົງໝັກປະມານ 20-30 ນາທີ
2. ຕັ້ງກະທະໃສ່ນ້ຳມັນພືດພໍຮ້ອນ ໃສ່ກະທຽມ ພິກສົດ ແລ້ວຜັດພໍຫອມ ປຸງລົດດ້ວຍນ້ຳຕານຊາຍ ຊອດເຫັດຫອມ (2) ນ້ຳປາ (2) ຊອດປຸງລົດ (2) ຕື່ມນ້ຳລ້າໆລົງໄປແລ້ວຜັດໃຫ້ເຂົ້າກັນ ຫຼັງຈາກນັ້ນໃສ່ໃບກະເພົາລົງໄປແລ້ວຜັດໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກເທື່ອ
3. ນຳໄມ້ປາຍແຫຼມສຽບຫອມຫັວໃຫຍ່ ໝາກເຂືອເທດ ສະໂພກໄກ່ໃນຂໍ້ທີ່ 1 ພິກຫວານ ທັງ 2 ສີ ໃຫ້ສວຍງາມ
4. ນຳ ບາບີຄິວ ຂຶ້ນໄປປິ້ງເທິງເຕົາໄຟໃຊ້ເນີຍສົດທາຂະນະທີ່ປິ້ງຈົນສຸກ, ໃສ່ພາສະນະ ຫຼື ຈານ ແລ້ວລາດດ້ວຍຊອດກະເພົາໃນຂໍ້ທີ່ 2 ເປັນອັນສຳເລັດ
cr: maeban.co.th
4. ນຳ ບາບີຄິວ ຂຶ້ນໄປປິ້ງເທິງເຕົາໄຟໃຊ້ເນີຍສົດທາຂະນະທີ່ປິ້ງຈົນສຸກ, ໃສ່ພາສະນະ ຫຼື ຈານ ແລ້ວລາດດ້ວຍຊອດກະເພົາໃນຂໍ້ທີ່ 2 ເປັນອັນສຳເລັດ
cr: maeban.co.th
No comments:
Post a Comment